Kotlety z selera korzeniowego

Kotlety z selera korzeniowego

Kotlety z selera korzeniowego to pyszne i zdrowe danie, które można przygotować w kilka minut. Seler korzeniowy jest bogaty w witaminy i minerały, a także ma niską zawartość tłuszczu. Jest to idealny dodatek do obiadu lub lunchu. Możesz je podawać z ryżem lub makaronem, a także z warzywami.

Kotlety są łatwe w przygotowaniu i smakują wyśmienicie. Przygotuj je na obiad lub na imprezę i ciesz się ich smakiem!

Seler korzeniowy jest bardzo uniwersalnym składnikiem, więc możesz go używać do różnych potraw. Dodaj go do sałatek, sosów lub dań głównych – będzie smacznie!

Przepis na Kotlety z selera korzeniowego

Składniki:

  1. 1 duży seler korzeniowy
  2. 1 jajko
  3. 1/4 szklanki bułki tartej
  4. 1/4 łyżeczki soli
  5. 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

  1. Umyj selera i obierz ze skórki.
  2. Zetrzyj go na tarce o grubych oczkach.
  3. Wymieszaj selera z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
  4. Formuj małe kotleciki.
  5. Rozgrzej olej na patelni i smaż kotleciki przez ok. 5 minut.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecamy Ci nasze kotlety z selera korzeniowego! Są one proste w przygotowaniu i doskonale pasują do obiadu lub lunchu. Spróbuj je już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz