Bułeczki maślane z kruszonką

Bułeczki maślane z kruszonką

Bułeczki maślane z kruszonką to pyszne, słodkie ciasto, które jest idealnym deserem lub przekąską. Ciasto jest wykonane z ciasta drożdżowego i posypane kruszonką. Bułeczki są miękkie i delikatne w środku, a na wierzchu mają chrupiącą skorupkę. Słodka nuta masła i kruszonka sprawiają, że bułeczki są nie do odparcia.

Bułeczki maślane z kruszonką są idealne do podania na śniadanie lub deser. Można je również podawać jako przekąskę lub uzupełnienie obiadu. Szybko się je przygotowuje, dlatego można je przygotować w ostatniej chwili.

Przepis na bułeczki maślane z kruszonką

Składniki:

  1. 500 g maki pszennej
  2. 50 g drożdży
  3. 250 ml mleka
  4. 100 g masła
  5. 3 łyżki cukru
  6. 1 jajko
  7. szczypta soli
  8. Kruszonka: 100 g masła, 200 g maki pszennej, 2 łyżki cukru.

Polecam!

Jeśli szukasz pysznego deseru lub przekąski, polecam bułeczki maślane z kruszonką. Szybko się je przygotowuje i smakuje wybornie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz