Konserwa ze śledzi

Konserwa ze śledzi to jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. Jest to danie, które można przygotować na szybko i zawsze smakuje wyśmienicie. Konserwa ze śledzi składa się z marynowanych śledzi, cebuli, ogórka i majonezu. Można ją podawać na kanapkach lub samodzielnie jako przekąskę.

Przepis na konserwę ze śledzi

Składniki:

  1. 1 puszka marynowanych śledzi
  2. 1 cebula
  3. 1 ogórek
  4. 3-4 łyżki majonezu

Najpierw należy odsączyć śledzie z zalewy i pokroić je w kostkę. Następnie obrać i pokroić cebulę oraz ogórek w drobną kostkę. Wszystkie składniki należy połączyć razem i wymieszać z majonezem. Gotową konserwę można podawać na kanapkach lub samodzielnie jako przekąskę.

Konserwa ze śledzi to idealne danie na szybki obiad lub przekąskę. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Spróbuj tego tradycyjnego polskiego dania i ciesz się jego smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz