Babeczki z budyniem

Babeczki z budyniem to idealny deser na każdą okazję. Są one szybkie i łatwe w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle delikatny i słodki. Przygotowanie babeczek z budyniem jest bardzo proste, a składniki są dostępne w każdym sklepie spożywczym. Dodatkowo, można je urozmaicić dodając ulubione owoce lub inne dodatki.

Babeczki z budyniem są idealne do podania na ciepło lub na zimno. Można je podawać same lub z bitą śmietaną lub sosem czekoladowym. Są one również doskonałe do dekoracji tortów i innych deserów.

Babeczki z budyniem to pyszny deser, który sprawi radość całej rodzinie. Jest to idealny sposób na urozmaicenie menu i stworzenie pysznego deseru bez dużego wysiłku.

Przepis na babeczki z budyniem (bardzo łatwe)

Składniki:

  1. 1/2 szklanki mąki pszennej
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 1/4 łyżeczki soli
  5. 3/4 szklanki mleka
  6. 1 jajko
  7. 3 łyżki oleju roślinnego
  8. 1 opakowanie budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

    1. W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
    2. Dodać mleko, jajko i olej roślinny i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
    3. Dodać budyń i wymieszać do połączenia składników.
    4. Napełnić foremki do muffinek masą do 3/4 wysokości.
    5. Piec w temperaturze 180°C przez 20-25 minut lub do suchego patyczka.

Polecam!

Babeczki z budyniem to idealny deser na każdą okazję. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle delikatny i słodki. Urozmaicone owocami lub innymi dodatkami będzie smakować każdemu!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz