Domowa chinszczyzna łatwy i sprawdzony przepis

Domowa chińszczyzna łatwy i sprawdzony przepis

Chińszczyzna to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest bardzo proste w przygotowaniu. Jest to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację. Chińszczyzna składa się z mielonego mięsa, cebuli, ziemniaków i przypraw. Możesz dodać do niego również inne składniki, takie jak papryka, pieczarki lub inne warzywa. To danie jest bardzo smaczne i sycące, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Chińszczyznę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz go jeść samodzielnie lub z dodatkami, takimi jak surówki lub sałatki. Jest to idealny pomysł na szybkie i smaczne danie.

Przepis na domowa chińszczyznę łatwy i sprawdzony przepis

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa
  2. 1 cebula
  3. 3-4 ziemniaki
  4. 1 łyżeczka soli
  5. ½ łyżeczki pieprzu
  6. ¼ łyżeczki majeranku
  7. (opcjonalnie) 1 papryka lub 2-3 pieczarki

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce wymieszać mielone mięso z posiekaną cebulą oraz przyprawami. Dodać opcjonalnie paprykę lub pieczarki.

2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do masy mięsnej.

3. Całość dokładnie wymieszać.

4. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i wrzucić porcje chińszczyzny. Smażyć na małym ogniu ok 10 minut.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, domowa chińszczyzna to idealny wybór! Przygotujesz ją szybko i bezboleśnie, a Twoja rodzinna będzie zachwycona! Spróbuj tego przepisu już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz