Ozorki wieprzowe to jedno z najbardziej popularnych dań mięsnych. Są one przygotowywane z mięsa wieprzowego, które jest mielone i formowane w małe kulki. Ozorki są często smażone na patelni lub pieczone w piekarniku. Można je również dodać do zupy lub sałatki. Ozorki są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.
Ozorki wieprzowe są bogate w białko, witaminy i minerały, a także mają niski poziom tłuszczu. Są one idealnym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Można je podawać z ryżem, ziemniakami lub warzywami. Ozorki są również doskonałym składnikiem do potraw gulaszu lub farszu.
Przepis na ozorki wieprzowe
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 cebula, posiekana
- 1 jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki oleju do smażenia
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania mięsnego, ozorki wieprzowe są idealnym rozwiązaniem. Przygotuj je na obiad lub kolację i ciesz się ich aromatem i smakiem!