Indycze pulpety w sosie mietanowo-koperkowo-pietruszkowym

Indycze pulpety w sosie mietanowo-koperkowo-pietruszkowym

Indycze pulpety to pyszne i zdrowe danie, które można przygotować na obiad lub kolację. Sos mietanowo-koperkowo-pietruszkowy jest idealnym dodatkiem do tego dania, gdyż nadaje mu delikatny smak i aromat. Pulpety są bardzo łatwe w przygotowaniu, a ich składniki są łatwo dostępne. Indycze pulpety w sosie mietanowo-koperkowo-pietruszkowym to doskonała propozycja na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Przepis na indycze pulpety w sosie mietanowo-koperkowo-pietruszkowym:

Składniki:

  1. 500 g mięsa mielonego z indyka
  2. 1 cebula
  3. 3 ząbki czosnku
  4. 1 jajko
  5. 1/4 szklanki bułki tartej
  6. sól i pieprz do smaku
  7. 1/4 szklanki śmietany 18%
  8. 1/4 szklanki posiekanego koperku
  9. 1/4 szklanki posiekanej pietruszki
  10. 2 łyżki masła

Polecam! Indycze pulpety w sosie mietanowo-koperkowo-pietruszkowym to połączenie smaków, które zachwyci każdego. Przygotuj je na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi – będzie pysznie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz