Potrawa ze szczupaka

Potrawa ze szczupaka to jedna z najbardziej popularnych potraw w Polsce. Jest to danie, które można przygotować na różne sposoby, a każdy z nich ma swój własny smak i aromat. Szczupak jest bardzo smacznym i zdrowym rybą, która jest łatwa do przygotowania. Można go ugotować na parze, usmażyć lub upiec. Potrawa ze szczupaka jest idealna na obiad lub kolację.

Potrawa ze szczupaka może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go podawać z ryżem, makaronem lub warzywami. Dodanie odrobiny świeżego soku z cytryny lub limonki sprawi, że potrawa będzie jeszcze smaczniejsza. Dodatek świeżych ziół takich jak bazylia, oregano lub tymianek dodaje potrawie charakteru.

Przepis na potrawa ze szczupaka

Składniki:

  1. 1 kg filetu ze szczupaka
  2. 3-4 ząbki czosnku
  3. 1 cebula
  4. 1 papryka czerwona
  5. 1/2 szklanki oleju
  6. Sok z 1 cytryny
  7. 1 łyżeczka soli
  8. 1/2 łyżeczki pieprzu
  9. 1/4 łyżeczki suszonego oregano

Polecenie

Potrawa ze szczupaka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Przygotowanie tego dania jest proste i szybkie. Wystarczy pokroić składniki i usmażyć je na oleju. Następnie dodać do nich filety ze szczupaka i doprawić solą, pieprzem oraz oregano. Na koniec wlać sok z cytryny i gotować do miękkości ryby. Tak przygotowane danie można podawać z ryżem lub makaronem oraz ulubionymi warzywami.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz