Schab pieczony w całości w piekarniku

Schab pieczony w całości w piekarniku to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest to danie bardzo proste i szybkie do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne. Schab pieczony w całości w piekarniku jest idealnym daniem na rodzinne spotkanie lub imprezę. Można go podawać z różnymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, warzywa lub sałatka.

Schab pieczony w całości w piekarniku ma delikatny i soczysty mięsny smak. Mięso jest aromatyczne i lekko słodkie. Pieczenie schabu w całości pozwala zachować jego naturalny smak i aromat. Dodatkiem do tego dania mogą być również świeże zioła, takie jak tymianek czy rozmaryn.

Przepis na schab pieczony w całości w piekarniku

Składniki:

  1. 1 kg schabu
  2. 3 łyżki oleju
  3. 1 łyżeczka soli
  4. 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  5. 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
  6. 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
  7. 2 ząbki czosnku, posiekane
  8. 1/4 szklanki soku z cytryny

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza. Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce umieścić schab, olej, sól, czarny pieprz, tymianek, rozmaryn i czosnek. Całość dobrze wymieszać i odstawić na 15 minut.

Następnie schab umieścić na blasze do pieczenia i skropić sokiem z cytryny. Piec przez 1 godzinę lub do momentu aż mięso będzie gotowe (temperatura wewnątrz mięsa powinna osiągnąć 70 stopni Celsjusza). Po upieczeniu schab można pokroić na plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na rodzinne spotkanie lub imprezę, polecam Ci schab pieczony w całości w piekarniku. To danie jest bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne. Mięso ma delikatny i soczysty mięsny smak oraz aromatyczny zapach. Spróbuj tego dania – na pewno Ci się spodoba!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz