Stek z udźca na puree z salsą z mango

Stek z udźca na puree z salsą z mango to danie, które jest idealne do podania na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a sos mango dodaje mu wyjątkowego smaku. Puree ziemniaczane jest lekkie i puszyste, a salsę można doprawić według własnych upodobań. To połączenie składników sprawia, że stek z udźca na puree z salsą z mango jest pysznym i eleganckim daniem.

Przepis na stek z udźca na puree z salsą z mango

Składniki:

  1. 1 kg udźca wołowego
  2. 3-4 łyżki oleju
  3. 1 cebula
  4. 2-3 łyżki masła
  5. 1/2 szklanki mleka
  6. 1/2 szklanki bulionu wołowego lub warzywnego
  7. 1/4 szklanki startego sera parmezanu lub innego twardego sera
  8. 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub migdałów
  9. 1/4 szklanki posiekanego koperku lub natki pietruszki
  10. Sok i skórka otarta z 1 limonki
  11. 1/4 szklanki posiekanego ananasa lub mango (opcjonalnie)

Polecamy!

Jeśli chcesz przygotować coś naprawdę wyjątkowego, polecamy stek z udźca na puree z salsą z mango. To połączenie mięsa, warzyw i owoców sprawia, że danie jest nie tylko smaczne, ale też bardzo efektowne. Przygotuj je na specjalną okazję i ciesz się pochwałami gości!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz