Stek z udźca na puree z salsą z mango to danie, które jest idealne do podania na specjalne okazje. Mięso jest delikatne i soczyste, a sos mango dodaje mu wyjątkowego smaku. Puree ziemniaczane jest lekkie i puszyste, a salsę można doprawić według własnych upodobań. To połączenie składników sprawia, że stek z udźca na puree z salsą z mango jest pysznym i eleganckim daniem.
Przepis na stek z udźca na puree z salsą z mango
Składniki:
- 1 kg udźca wołowego
- 3-4 łyżki oleju
- 1 cebula
- 2-3 łyżki masła
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki bulionu wołowego lub warzywnego
- 1/4 szklanki startego sera parmezanu lub innego twardego sera
- 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub migdałów
- 1/4 szklanki posiekanego koperku lub natki pietruszki
- Sok i skórka otarta z 1 limonki
- 1/4 szklanki posiekanego ananasa lub mango (opcjonalnie)
Polecamy!
Jeśli chcesz przygotować coś naprawdę wyjątkowego, polecamy stek z udźca na puree z salsą z mango. To połączenie mięsa, warzyw i owoców sprawia, że danie jest nie tylko smaczne, ale też bardzo efektowne. Przygotuj je na specjalną okazję i ciesz się pochwałami gości!
CategoriesBez kategorii