Sałatka z łososiem i fetą

Sałatka z łososiem i fetą to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Łosoś jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, a feta dostarcza dużo białka. Dodanie do tego warzyw, takich jak ogórek, papryka i cebula, sprawia, że sałatka staje się pełnowartościowym posiłkiem. Sałatka jest również niskokaloryczna, więc możesz jeść bez obaw o swoją linię.

Sałatka z łososiem i fetą jest bardzo prosta w przygotowaniu. Możesz użyć świeżego lub mrożonego łososia, a także dowolne warzywa wedle uznania. Dzięki temu każdy może dostosować składniki do swoich preferencji smakowych.

Jeśli szukasz szybkiego i zdrowego posiłku, sałatka z łososiem i fetą jest idealnym rozwiązaniem. Jest lekkostrawna, sycąca i pełna witamin. To doskonały sposób na zaspokojenie głodu bez obaw o dodatkowe kalorie.

Przepis na sałatkę z łososiem i fetą

Składniki:

  1. 200 g filetu z łososia
  2. 100 g sera feta
  3. 1/2 małego ogórka
  4. 1/2 czerwonej papryki
  5. 1/4 cebuli
  6. 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  7. Sok z 1/2 cytryny
  8. Sól i pieprz do smaku

Piecz filet z łososia w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Po upieczeniu pozostaw go do ostygnięcia.

W międzyczasie pokrój ogórka, paprykę i cebulę w drobną kostkę. Następnie dodaj je do miski razem ze startym serem feta.

Gdy filet ostygnie, pokrój go w kostkę i dodaj do miski. Wymieszaj składniki.

Na koniec dodaj oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Sałatka z łososiem i feta to idealny pomysł na szybki obiad pełen witamin. Jest lekkostrawna, sycąca i niskokaloryczna – idealna dla osób dbających o linię! Spróbuj sam!

 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz