Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami

Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami

Zupa gulaszowa to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce. Jest to danie bardzo proste i szybkie do przygotowania, a także bardzo smaczne. Zupa gulaszowa składa się z mięsa wołowego, warzyw i przypraw, które tworzą aromatyczną mieszankę. Dodanie pieczarek sprawia, że zupa staje się jeszcze bardziej sycąca i smaczna.

Dodanie pieczarek do zupy gulaszowej pozwala na urozmaicenie jej smaku. Pieczarki są bogate w witaminy i minerały, a także mają właściwości odżywcze. Dodatkowo, pieczarki dodają też delikatnego smaku i aromatu do zupy.

Zupa gulaszowa z pieczarkami jest idealna na obiad lub kolację. Można ją podawać samodzielnie lub z dodatkiem chleba lub ryżu. To danie jest idealne dla całej rodziny, ponieważ jest sycące i pełne witamin.

Przepis na Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami

Składniki:

  1. 500g mięsa wołowego
  2. 1 cebula
  3. 3 marchewki
  4. 1 seler
  5. 200g pieczarek
  6. 2 łyżki oleju
  7. 1 litr bulionu warzywnego
  8. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wołowe pokrój w kostkę.
  2. Cebulę posiekaj drobno.
  3. Marchewkę i seler pokrój w plasterki.
  4. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
  5. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso wołowe oraz cebulę. Smaż je razem przez kilka minut.
  6. Następnie dodaj marchewkę, seler oraz pieczarki. Smaż je razem przez kilka minut.
  7. Do garnka wlej bulion warzywny i dodaj mięso oraz warzywa. Doprowadź do wrzenia.
  8. Gotuj na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
  9. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Polecam!

Jeśeli szukasz prostego ale smacznego dania, to Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami jest idealnym rozwiązanie! Jest to danie pełne witamin i minerałów oraz bogate w smaku dzięki dodaniu pieczarek. Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci dużo czasu ani wysiłku, więc możesz cieszyć się pyszną zupa gulasza już po kilkunastu minutach!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz