Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami
Zupa gulaszowa to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce. Jest to danie bardzo proste i szybkie do przygotowania, a także bardzo smaczne. Zupa gulaszowa składa się z mięsa wołowego, warzyw i przypraw, które tworzą aromatyczną mieszankę. Dodanie pieczarek sprawia, że zupa staje się jeszcze bardziej sycąca i smaczna.
Dodanie pieczarek do zupy gulaszowej pozwala na urozmaicenie jej smaku. Pieczarki są bogate w witaminy i minerały, a także mają właściwości odżywcze. Dodatkowo, pieczarki dodają też delikatnego smaku i aromatu do zupy.
Zupa gulaszowa z pieczarkami jest idealna na obiad lub kolację. Można ją podawać samodzielnie lub z dodatkiem chleba lub ryżu. To danie jest idealne dla całej rodziny, ponieważ jest sycące i pełne witamin.
Przepis na Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami
Składniki:
- 500g mięsa wołowego
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 seler
- 200g pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 1 litr bulionu warzywnego
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Mięso wołowe pokrój w kostkę.
- Cebulę posiekaj drobno.
- Marchewkę i seler pokrój w plasterki.
- Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
- Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso wołowe oraz cebulę. Smaż je razem przez kilka minut.
- Następnie dodaj marchewkę, seler oraz pieczarki. Smaż je razem przez kilka minut.
- Do garnka wlej bulion warzywny i dodaj mięso oraz warzywa. Doprowadź do wrzenia.
- Gotuj na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polecam!
Jeśeli szukasz prostego ale smacznego dania, to Zupa gulaszowa – przepis z pieczarkami jest idealnym rozwiązanie! Jest to danie pełne witamin i minerałów oraz bogate w smaku dzięki dodaniu pieczarek. Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci dużo czasu ani wysiłku, więc możesz cieszyć się pyszną zupa gulasza już po kilkunastu minutach!
CategoriesBez kategorii