Puszysty sernik z brzoskwiniami to idealny deser na każdą okazję. Jego delikatna, kremowa struktura i słodki smak sprawiają, że jest to danie, którego nie można przegapić. Dodatek brzoskwiń dodaje mu lekkiego, owocowego aromatu, a ciasto wierzchnie stanowi doskonałe połączenie słodyczy i chrupkości.
Ten pyszny deser jest bardzo prosty do przygotowania i można go przygotować w kilka minut. Wystarczy połączyć składniki i upiec je w piekarniku. Po upieczeniu sernik jest gotowy do podania i można go udekorować wedle uznania.
Jeśli szukasz deseru, który zachwyci Twoich gości, puszysty sernik z brzoskwiniami jest idealnym rozwiązaniem. Jego smak i aromat sprawią, że będzie on hitem każdego spotkania.
Przepis na puszysty sernik z brzoskwiniami
Składniki:
- 1 szklanka mielonych migdałów
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki masła
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki brzoskwiń w syropie
Sposób przygotowania:
-
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza.
- W misce wymieszać mielone migdały, cukier i masło.
- Dodać jajka i dobrze wymieszać.
- Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz mleko i wymieszać.
- Na koniec dodać brzoskwinie w syropie i delikatnie wymieszać.
- Masę przełożyć do formy do pieczenia o średnicy 22 cm.
- Piec przez około 40-45 minut lub aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.