Puszysty sernik z brzoskwiniami

Puszysty sernik z brzoskwiniami to idealny deser na każdą okazję. Jego delikatna, kremowa struktura i słodki smak sprawiają, że jest to danie, którego nie można przegapić. Dodatek brzoskwiń dodaje mu lekkiego, owocowego aromatu, a ciasto wierzchnie stanowi doskonałe połączenie słodyczy i chrupkości.

Ten pyszny deser jest bardzo prosty do przygotowania i można go przygotować w kilka minut. Wystarczy połączyć składniki i upiec je w piekarniku. Po upieczeniu sernik jest gotowy do podania i można go udekorować wedle uznania.

Jeśli szukasz deseru, który zachwyci Twoich gości, puszysty sernik z brzoskwiniami jest idealnym rozwiązaniem. Jego smak i aromat sprawią, że będzie on hitem każdego spotkania.

Przepis na puszysty sernik z brzoskwiniami

Składniki:

  1. 1 szklanka mielonych migdałów
  2. 3/4 szklanki cukru
  3. 3/4 szklanki masła
  4. 3 jajka
  5. 1/2 szklanki mąki pszennej
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1/4 szklanki mleka
  8. 1/2 szklanki brzoskwiń w syropie

Sposób przygotowania:

    1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza.
    2. W misce wymieszać mielone migdały, cukier i masło.
    3. Dodać jajka i dobrze wymieszać.
    4. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz mleko i wymieszać.
    5. Na koniec dodać brzoskwinie w syropie i delikatnie wymieszać.
    6. Masę przełożyć do formy do pieczenia o średnicy 22 cm.
    7. Piec przez około 40-45 minut lub aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz