Strucla z makiem – masa makowa to tradycyjne, polskie ciasto, które jest bardzo popularne wśród Polaków. Ciasto składa się z cienkiego ciasta drożdżowego, które jest nadziewane masą makową. Strucla jest smaczna i słodka, a jej aromatyczny smak pochodzi od maku i cynamonu. Strucla jest idealna na deser lub na śniadanie. Może być podawana na ciepło lub na zimno.
Strucla z makiem – masa makowa jest bardzo prostym i szybkim do przygotowania daniem. Jest to doskonały sposób na wykorzystanie resztek maku, który może być użyty do przygotowania tego pysznego deseru. Strucla jest również łatwa do przechowywania i może być spożywana przez kilka dni.
Strucla z makiem – masa makowa to doskonały sposób na wykorzystanie resztek maku, który może być użyty do przygotowania tego pysznego deseru. Strucla jest również łatwa do przechowywania i może być spożywana przez kilka dni.
Przepis na struclę z makiem – masa makowa
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 50 g drożdży
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki letniej wody
- 1/2 szklanki posiekanego orzechów laskowych
- 1/2 szklanki rodzynek
- 3 łyżki cynamonu
- 3 łyżki startego jabłka
Polecamy!
Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż tradycyjny deser, polecamy struclę z makiem – masą makową. To pyszne i aromatyczne ciasto jest idealne na deser lub na śniadanie. Przygotujesz je w kilka minut i będzie ono smacznym dodatkiem do Twojej codzienności!