Ciasto Maślankowe z jagodami

Ciasto maślankowe z jagodami to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Jest idealnym deserem na letnie dni, gdyż jego lekka konsystencja i słodki smak doskonale orzeźwiają. Ciasto maślankowe z jagodami składa się z delikatnego biszkoptu, który jest przełożony masą maślaną i świeżymi jagodami. Całość posypana jest cukrem pudrem.

Jest to idealny deser na letnie popołudnia, gdy chcemy się odprężyć i delektować się słodyczą. Ciasto można podawać samemu lub z dodatkiem bita śmietany lub lodów.

Ciasto maślankowe z jagodami to połączenie słodyczy i lekkości, które sprawia, że każdy będzie zachwycony!

Przepis na ciasto maślankowe z jagodami

Składniki:

  1. 3/4 szklanki mąki pszennej
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. 3/4 szklanki maślanki
  6. 1/2 szklanki świeżych jagód
  7. 1/4 szklanki cukru pudru do posypania

Krok 1: Przygotuj formę do pieczenia o średnicy 20 cm. Wymieszaj mąkę pszenną, cukier i proszek do pieczenia w misce. Dodaj olej i maślankę i wymieszaj składniki na gładkie ciasto.

Krok 2: Przelej ciasto do formy do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Piecz w temperaturze 180°C przez 25-30 minut aż do uzyskania złotego koloru.

Krok 3: Wystudzić ciasto. Na wierzchu ułóż świeże jagody i posyp całość cukrem pudrem.

Polecam ciasto maślankowe z jagodami!

Jeśli szukasz prostego deseru, który bardzo szybko przygotujesz, to Ciasto Maślankowe z Jagodami będzie idealnym rozwiązanie! Jego delikatna struktura i lekkie połączenie smaków sprawia, że każdy będzie nim zachwycony!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz