Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną to pyszne, słodkie danie, które jest idealne na deser. Jest to połączenie delikatnego biszkoptu z aromatycznymi jabłkami i słodkim, gęstym kremem. To połączenie smaków sprawia, że jest to idealny deser na każdą okazję.

Jabłka dodają też wspaniały kolor do dania, a także nadają mu lekką kwaśność. Bita śmietana tworzy gładki, słodki krem, który doskonale uzupełnia smak całego dania.

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną jest prosty w przygotowaniu i można go przygotować w kilka minut. Jest to idealny deser na spotkanie ze znajomymi lub rodzinne uroczystości.

Przepis na Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Składniki:

  1. 3 jajka
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/2 szklanki maki pszennej
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 3 duże jabłka (obrane i pokrojone w plasterki)
  8. 1/2 szklanki bitej śmietany

Kroki:

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
  2. W misce wymieszać jajka, cukier, makę, olej, mleko i proszek do pieczenia.
  3. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Ciasto przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię.
  5. Na cieście ułożyć plasterki jabłek.
  6. Piec przez 30-35 minut lub aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
  7. Ostudzić biszkopt.
  8. Na biszkopcie rozsmarować bite śmietany.

Polecam!

Jeśeli szukasz pysznego deseru na spotkanie ze znajomymi lub rodzinne uroczystości, polecam Ci Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną. Ten prosty w przygotowaniu deser jest pełen smaku i aromatu. Z pewnością będzie hitem każdego spotkania!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz