Kulebiak z ryb to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest bardzo popularne wśród miłośników smacznych i pożywnych potraw. Kulebiak składa się z ciasta drożdżowego, które jest nadziewane rybą i warzywami. Jest to idealna potrawa na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Można go przygotować na słodko lub na słono, w zależności od preferencji.

Kulebiak z ryb jest łatwy do przygotowania i może być podawany na ciepło lub na zimno. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnych dań mięsnych, a także doskonała opcja dla wegetarian. Dodatkowo, jest to bardzo sycące danie, więc sprawdzi się idealnie w przypadku osób, które chcą schudnąć.

Przepis na kulebiak z ryb

Składniki:

  1. 500 g filetu z dorsza
  2. 1 cebula
  3. 3-4 marchewki
  4. 1/2 selera
  5. 1/2 pora
  6. 1/2 szklanki mleka
  7. 50 g masła
  8. 50 g mąki pszennej
  9. 1 jajko
  10. sól i pieprz do smaku

„Kulebiak z ryb” to idealna potrawa na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Przygotujesz go szybko i bezproblemowo, a Twoi goście będą mile zaskoczeni smakiem tego dania! 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz