Amerykańskie-pancakes-z-syropem-klonowym

Amerykańskie Pancakes z Syropem Klonowym

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym to jedno z najbardziej popularnych śniadań w Stanach Zjednoczonych. Są one słodkie, delikatne i puszyste, a ich smak jest uzupełniany przez słodki syrop klonowy. Pancakes są idealnym śniadaniem dla całej rodziny, ponieważ są one proste do przygotowania i można je łatwo dopasować do preferencji każdego członka rodziny.

Pancakes są również doskonałym sposobem na wykorzystanie resztek mąki i innych składników, które pozostały po innych posiłkach. Możesz dodać owoce lub orzechy do ciasta na pancakes, aby urozmaicić smak. Możesz również dodać trochę cynamonu lub innych przypraw, aby nadać im dodatkowego smaku.

Przepis na Amerykańskie Pancakes z Syropem Klonowym

Składniki:

  1. 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  2. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  3. 1/4 łyżeczki soli
  4. 1 1/4 szklanki mleka
  5. 2 jajka
  6. 3 łyżki masła roztopionego
  7. Syrop klonowy do podania

Sposób Przygotowania:

W misce wymieszać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce wymieszać mleko, jajka i masło roztopione. Następnie połączyć oba składniki i energicznie wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju lub masła. Na gorącą patelnię należy wlać porcje ciasta na pancakes i smażyć je ok 2-3 minuty z każdej strony aż się zarumienią. Podawać z syropem klonowym.

Polecam!

Jeśli chcesz spróbować tradycyjnego amerykańskiego śniadania, to amerykańskie pancakes z syropem klonowym to idealny wybór! Szybkie i proste do przygotowania, te pancakes będą doskonałym dodatkiem do Twojej porannej rutyny. Spróbuj je sam lub podaj je swojej rodzinie – gwarantujemy, że bardzo Ci się spodobają!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz