Pierogi z serem i kaszą jaglaną

Pierogi z serem i kaszą jaglaną

Pierogi z serem i kaszą jaglaną to tradycyjne danie, które można spotkać w wielu domach na całym świecie. To połączenie smaków, które zadowoli każdego. Kasza jaglana jest bogata w białko i składniki odżywcze, a ser dodaje potrawie słodyczy. Pierogi są łatwe do przygotowania i mogą być podawane na ciepło lub na zimno.

Pierogi z serem i kaszą jaglaną są idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą zjeść coś smacznego i zdrowego. Można je przygotować w kilka minut, a ich smak sprawi, że będzie to ulubione danie wszystkich domowników.

Przepis na pierogi z serem i kaszą jaglaną

Składniki:

  1. 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  2. 1/2 szklanki startego twarogu
  3. 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
  4. 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  5. 1/4 łyżeczki soli
  6. 1/4 łyżeczki pieprzu
  7. Ciasto na pierogi (możesz użyć gotowe lub przygotować samodzielnie)

W misce połącz ugotowaną kaszę jaglaną, twaróg, orzechy laskowe, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj składniki dokładnie. Następnie roluj ciasto na pierogi na grubość ok. 0,5 cm. Wycinaj koła o średnicy ok. 8 cm. Na każde koło nakładaj farsz i sklejaj brzegi pieroga. Gotowe pierogi wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj ok. 5 minut.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecam Ci pierogi z serem i kasza jaglaną! Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci dużo czasu ani wysiłku, a efekt bardzo Ci się spodoba!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz