Pierogi z serem i kaszą jaglaną
Pierogi z serem i kaszą jaglaną to tradycyjne danie, które można spotkać w wielu domach na całym świecie. To połączenie smaków, które zadowoli każdego. Kasza jaglana jest bogata w białko i składniki odżywcze, a ser dodaje potrawie słodyczy. Pierogi są łatwe do przygotowania i mogą być podawane na ciepło lub na zimno.
Pierogi z serem i kaszą jaglaną są idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą zjeść coś smacznego i zdrowego. Można je przygotować w kilka minut, a ich smak sprawi, że będzie to ulubione danie wszystkich domowników.
Przepis na pierogi z serem i kaszą jaglaną
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki startego twarogu
- 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- Ciasto na pierogi (możesz użyć gotowe lub przygotować samodzielnie)
W misce połącz ugotowaną kaszę jaglaną, twaróg, orzechy laskowe, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj składniki dokładnie. Następnie roluj ciasto na pierogi na grubość ok. 0,5 cm. Wycinaj koła o średnicy ok. 8 cm. Na każde koło nakładaj farsz i sklejaj brzegi pieroga. Gotowe pierogi wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj ok. 5 minut.
Polecam!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecam Ci pierogi z serem i kasza jaglaną! Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci dużo czasu ani wysiłku, a efekt bardzo Ci się spodoba!
CategoriesBez kategorii