Sałatka do łososia pieczonego to idealny pomysł na szybki i zdrowy obiad. Jest to połączenie smacznego, chrupiącego łososia z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Sałatka jest pełna witamin i składników odżywczych, dzięki czemu może być z powodzeniem spożywana codziennie. Dodatek łososia sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca i wystarcza na długi czas.
Sałatka do łososia pieczonego jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy ugotować lub upiec łosoś, a następnie połączyć go z warzywami i przyprawami wedle uznania. Można również dodać ulubione dodatki, takie jak orzechy czy pestki dyni. Sałatka jest idealna na lunch lub kolację, a jej smak można modyfikować wedle własnych upodobań.
Przepis na sałatkę do łososia pieczonego
Składniki:
- 1 filet z łososia
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/4 cebuli
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczony filet z łososia należy pokroić w kostkę. Paprykę i cebulę należy pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą w misce, doprawić solą i pieprzem oraz polać oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Sałatkę należy schłodzić przed podaniem.
Polecam!
Sałatka do łososia pieczonego to doskonała propozycja na szybki obiad lub kolację. Jest ona pełna witamin i składników odżywczych, a dodatek chrupiącego łososia sprawia, że jest ona bardzo sycąca. Przygotowanie sałatki jest proste i szybkie, a jej smak można modyfikować wedle własnych upodobań.