Makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami

Makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami

Makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami to połączenie smaku i aromatu, którego nie można przegapić. Makaron jest ugotowany al dente, a sos warzywno-pomidorowy jest lekko pikantny i pełen smaku. Wołowe klopsiki są miękkie i soczyste, a całość dania jest bardzo sycąca. To idealne połączenie składników sprawia, że makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami jest doskonałym daniem na każdą okazję.

Przepis na makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami

Składniki:

  1. 200 g makaronu
  2. 1 cebula
  3. 2 ząbki czosnku
  4. 1 puszka pomidorów pelati
  5. 1 łyżka oleju
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. sól i pieprz do smaku
  8. 500 g mięsa mielonego wołowego
  9. 1 jajko
  10. 3 łyżki bułki tartej

Polecamy!

Jeśli lubisz połączenia smaku i aromatu, to makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami jest idealnym daniem dla Ciebie. Jest on sycący, ale nadal lekki i pełen smaku. Przygotuj go samodzielnie lub podaj go swojej rodzinie na obiad – będzie to hit!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz