Makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami
Makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami to połączenie smaku i aromatu, którego nie można przegapić. Makaron jest ugotowany al dente, a sos warzywno-pomidorowy jest lekko pikantny i pełen smaku. Wołowe klopsiki są miękkie i soczyste, a całość dania jest bardzo sycąca. To idealne połączenie składników sprawia, że makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami jest doskonałym daniem na każdą okazję.
Przepis na makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami
Składniki:
- 200 g makaronu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów pelati
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka oregano
- sól i pieprz do smaku
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
Polecamy!
Jeśli lubisz połączenia smaku i aromatu, to makaron w sosie warzywno-pomidorowym z wołowymi klopsikami jest idealnym daniem dla Ciebie. Jest on sycący, ale nadal lekki i pełen smaku. Przygotuj go samodzielnie lub podaj go swojej rodzinie na obiad – będzie to hit!
CategoriesBez kategorii