Krówki cebulowe to smaczne i proste danie, które można przygotować w domu. Przepis jest bardzo prosty i szybki do wykonania. Możesz je przygotować na obiad lub na specjalną okazję. Krówki cebulowe są idealnym dodatkiem do mięs, ryb lub warzyw. Są one także doskonałym sposobem na urozmaicenie codziennych posiłków.
Krówki cebulowe składają się z cebuli, mleka, masła, bułki tartej i soli. Cebula jest podsmażana na maśle, a następnie mieszana z mlekiem i bułką tartą. Całość doprawia się solą i piecze w piekarniku do momentu aż całość się zarumieni. Gotowe krówki cebulowe są pyszne i aromatyczne.
Przepis na krówki cebulowe
Składniki:
- 1 duża cebula
- 3 łyżki masła
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki bułki tartej
- Sól do smaku
Krok po kroku:
-
- Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
- Na patelni rozgrzej masło i wrzuć pokrojoną cebulę.
- Podsmażaj cebulę na maśle aż będzie miękka.
- Do podsmażonej cebuli dodaj mleko, bułkę tartą oraz sól do smaku.
- Całość dobrze wymieszaj.
- Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
- . Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut aż całość się zarumieni.
Krówki cebulowe to smaczny dodatek do obiadu lub deser. Szybkie i proste w przygotowaniu danie, które zadowoli każdego!