Ciasto żurawinowe z bezą
Ciasto żurawinowe z bezą to pyszne i aromatyczne ciasto, które jest idealnym deserem na każdą okazję. Ciasto składa się z delikatnego biszkoptu, który jest przełożony masą żurawinową i posypany bezami. Całość jest polana sosem żurawinowym, co nadaje mu wyjątkowego smaku. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i można je podawać na ciepło lub na zimno.
Kremowa masa żurawinowa i chrupiące bezy tworzą doskonałe połączenie smaków, a sos żurawinowy dodaje całemu daniu głębszego smaku. Ciasto jest idealne na letnie popołudnia lub rodzinne spotkania. Jest to również doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców.
Przepis na ciasto żurawinowe z bezą
Składniki:
- 3 szklanki mielonych herbatników
- 1/2 szklanki masła, roztopionego
- 1/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki świeżych lub mrożonych żurawin
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki bitej śmietany
- 1/2 szklanki bez
Polecamy!
Jeśli szukasz pysznego deseru, który będzie hitem każdego spotkania, polecamy Ciasto Żurawinowe z Bezą. To połączenie delikatnego biszkoptu, kremowej masy żurawinowej i chrupiących bez to idealny deser na każdą okazję. Przygotuj go samodzielnie lub podaruj bliskim – będzie to miły gest!
CategoriesBez kategorii