Ciasto żurawinowe z bezą

Ciasto żurawinowe z bezą

Ciasto żurawinowe z bezą to pyszne i aromatyczne ciasto, które jest idealnym deserem na każdą okazję. Ciasto składa się z delikatnego biszkoptu, który jest przełożony masą żurawinową i posypany bezami. Całość jest polana sosem żurawinowym, co nadaje mu wyjątkowego smaku. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i można je podawać na ciepło lub na zimno.

Kremowa masa żurawinowa i chrupiące bezy tworzą doskonałe połączenie smaków, a sos żurawinowy dodaje całemu daniu głębszego smaku. Ciasto jest idealne na letnie popołudnia lub rodzinne spotkania. Jest to również doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców.

Przepis na ciasto żurawinowe z bezą

Składniki:

  1. 3 szklanki mielonych herbatników
  2. 1/2 szklanki masła, roztopionego
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 3/4 szklanki świeżych lub mrożonych żurawin
  5. 1/4 szklanki cukru pudru
  6. 1/4 szklanki mleka
  7. 1/2 szklanki bitej śmietany
  8. 1/2 szklanki bez

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego deseru, który będzie hitem każdego spotkania, polecamy Ciasto Żurawinowe z Bezą. To połączenie delikatnego biszkoptu, kremowej masy żurawinowej i chrupiących bez to idealny deser na każdą okazję. Przygotuj go samodzielnie lub podaruj bliskim – będzie to miły gest!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz