Powidła śliwkowe z kakao i orzechami
Powidła śliwkowe z kakao i orzechami to pyszny deser, który można przygotować w kilka chwil. Jest to idealne połączenie słodkiego smaku powideł śliwkowych z delikatnym posmakiem kakao i chrupiącymi orzechami. To danie jest bardzo proste do przygotowania, a jego smak jest niesamowity.
Powidła śliwkowe z kakao i orzechami są idealne na ciepłe letnie dni, gdyż są lekkie i odświeżające. Można je podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od preferencji. Dodatkowo, można je udekorować bitą śmietaną lub owocami sezonowymi.
Jeśli szukasz prostego deseru, który będzie smaczny i nie wymaga dużo czasu na przygotowanie, powidła śliwkowe z kakao i orzechami są idealnym rozwiązaniem.
Składniki:
- 1 kg powideł śliwkowych
- 3/4 szklanki mielonych orzechów
- 1/4 szklanki kakao
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki masła
Kroki:
- W rondelku umieść powidła śliwkowe, dodaj masło i cukier.
- Podgrzej całość na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
- Gdy powidła się roztopią, dodaj mielone orzechy i kakao.
- Mieszaj całość do połączenia składników.
- Gotowe powidła przelej do miseczek lub foremek do muffinek.
- Odstaw je do ostygnięcia.
CategoriesBez kategorii