Malinowa tarta na ciężkim francuskim z migdałami to pyszny deser, który można przygotować w domu. Ciasto jest delikatne i chrupiące, a maliny są słodkie i soczyste. Dodatek migdałów nadaje całości lekkiego orzechowego smaku. Tarta jest idealna na letnie dni, gdyż jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna.
Tarta może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można ją udekorować bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Jest to doskonały deser, który sprawdzi się zarówno na rodzinnych spotkaniach, jak i na imprezach.
Przepis na malinową tartę na ciężkim francuskim z migdałami
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 szklanki malin
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki mielonych migdałów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
Polecam! Malinowa tarta na ciężkim francuskim z migdałami to pyszny deser, który można przygotować w domu. Ciasto jest delikatne i chrupiące, a maliny są słodkie i soczyste. Dodatek migdałów nadaje całości lekkiego orzechowego smaku.