Malinowa tarta na ciężkim francuskim z migdałami

Malinowa tarta na ciężkim francuskim z migdałami to pyszny deser, który można przygotować w domu. Ciasto jest delikatne i chrupiące, a maliny są słodkie i soczyste. Dodatek migdałów nadaje całości lekkiego orzechowego smaku. Tarta jest idealna na letnie dni, gdyż jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna.

Tarta może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można ją udekorować bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Jest to doskonały deser, który sprawdzi się zarówno na rodzinnych spotkaniach, jak i na imprezach.

Przepis na malinową tartę na ciężkim francuskim z migdałami

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  2. 3 szklanki malin
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 1/4 szklanki mielonych migdałów
  5. 1 łyżka masła
  6. 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  7. 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

Polecam! Malinowa tarta na ciężkim francuskim z migdałami to pyszny deser, który można przygotować w domu. Ciasto jest delikatne i chrupiące, a maliny są słodkie i soczyste. Dodatek migdałów nadaje całości lekkiego orzechowego smaku.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz