Karkówka pieczona z imbirem

Karkówka pieczona z imbirem to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest to danie, które łączy w sobie smak mięsa i aromatyczny imbir. Karkówka jest delikatna i soczysta, a dodatek imbiru sprawia, że staje się jeszcze bardziej wyrazista. To danie idealne na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Pieczenie karkówki z imbirem jest bardzo proste. Wystarczy tylko kilka składników i kilka minut pracy, aby uzyskać pyszne danie. Przed pieczeniem mięso należy dobrze natrzeć solą i pieprzem oraz posypać startym imbirem. Następnie należy je umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.

Przepis na karkówkę pieczoną z imbirem

Składniki:

  1. 1 kg karkówki
  2. 3 łyżki startego imbiru
  3. 1 łyżeczka soli
  4. 1/2 łyżeczki pieprzu
  5. 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1. Umyj karkówkę i osusz ręcznikiem papierowym.

2. Natrzyj mięso solą, pieprzem i startym imbirem.

3. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Smaż je przez 5 minut z każdej strony.

4. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30-40 minut.

Polecam!

Jeśli szukasz smacznego dania na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi, polecam Ci Karkówkę Pieczoną z Imbirem! To danie jest proste w przygotowaniu, a połączenie smaku mięsa i aromatu imbiru sprawia, że jest ono naprawdę wyjątkowe!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz