Drożdżowe racuchy z bananami to pyszne i proste w przygotowaniu danie. Są one idealnym rozwiązaniem na szybki deser lub śniadanie. Racuchy są puszyste, delikatne i aromatyczne. Banany dodają im słodkiego smaku i nadają im wilgotności. Można je podawać same lub z ulubionymi dodatkami.
Przygotowanie drożdżowych racuchów z bananami jest bardzo proste. Wystarczy połączyć składniki, wymieszać je i smażyć na patelni. Gotowe racuchy można podawać z ulubionymi dodatkami, takimi jak bita śmietana, syrop klonowy lub masło orzechowe.
Przepis na drożdżowe racuchy z bananami
Składniki:
- 3 duże banany
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub śniadania, drożdżowe racuchy z bananami to idealny wybór. Są one puszyste, delikatne i aromatyczne. Dodatek banana sprawia, że są one lekko słodkie i wilgotne. Przygotuj je samodzielnie w domu i ciesz się pyszną przekąską!