Drożdżowe racuchy z bananami

Drożdżowe racuchy z bananami to pyszne i proste w przygotowaniu danie. Są one idealnym rozwiązaniem na szybki deser lub śniadanie. Racuchy są puszyste, delikatne i aromatyczne. Banany dodają im słodkiego smaku i nadają im wilgotności. Można je podawać same lub z ulubionymi dodatkami.

Przygotowanie drożdżowych racuchów z bananami jest bardzo proste. Wystarczy połączyć składniki, wymieszać je i smażyć na patelni. Gotowe racuchy można podawać z ulubionymi dodatkami, takimi jak bita śmietana, syrop klonowy lub masło orzechowe.

Przepis na drożdżowe racuchy z bananami

Składniki:

  1. 3 duże banany
  2. 1/4 szklanki mleka
  3. 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  4. 1 jajko
  5. 1/2 szklanki mąki pszennej
  6. 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  7. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  8. 1/4 łyżeczki soli
  9. 1/4 szklanki oleju roślinnego

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub śniadania, drożdżowe racuchy z bananami to idealny wybór. Są one puszyste, delikatne i aromatyczne. Dodatek banana sprawia, że są one lekko słodkie i wilgotne. Przygotuj je samodzielnie w domu i ciesz się pyszną przekąską!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz