Racuchy drożdżowe z serem

Racuchy drożdżowe z serem to pyszne, słodkie ciasto, które jest idealnym deserem lub przekąską. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie. Racuchy można przygotować na wiele sposobów, ale najbardziej popularnym jest dodanie do ciasta sera. Dodatek sera nadaje racuchom delikatny smak i aromat.

Racuchy drożdżowe z serem są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Można je podawać same lub z dodatkiem ulubionego sosu. Są one również doskonałym pomysłem na rodzinne spotkanie lub imprezę.

Przepis na racuchy drożdżowe z serem

Składniki:

  1. 1/4 szklanki mleka
  2. 1/4 szklanki oleju
  3. 3/4 szklanki cukru
  4. 1 jajko
  5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  6. 1/2 łyżeczki soli
  7. 2 1/2 szklanki mąki pszennej
  8. 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
  9. 200 g startego twarogu

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub przekąski, to racuchy drożdżowe z serem to idealny wybór. Są one proste w przygotowaniu i doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Spróbuj je już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz