Miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną

Miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną

Miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną to pyszne danie, które jest łatwe w przygotowaniu. Kurczak jest marynowany w miodzie, soku z cytryny i przyprawach, a następnie pieczony razem z marchewką. To połączenie smaku mięsa i warzyw tworzy idealną potrawę na obiad lub kolację. Dodatek soku z cytryny sprawia, że danie jest lekkie i orzeźwiające. Miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną to doskonała propozycja na każdą okazję.

Przepis na miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną

Składniki:

  1. 1 kg piersi z kurczaka
  2. 3 łyżki miodu
  3. 1/4 szklanki soku z cytryny
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  6. 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  7. 3-4 marchewki, pokrojone w plastry
  8. 2-3 gałązki rozmarynu
  9. Olej do smażenia

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego, ale smacznego dania na obiad lub kolację, polecamy miodowy kurczak pieczony z marchewką i cytryną. Jest to połączenie miłości do mięsa i warzyw, a dodatek soku z cytryny sprawia, że danie jest lekkie i orzeźwiające. Przygotujesz je w kilka chwil – spróbuj już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz