Ciasto czekoladowe z buraków bezglutenowe
Ciasto czekoladowe z buraków bezglutenowe to pyszne i zdrowe połączenie, które można przygotować w domu. Buraki są bogate w witaminy i minerały, a także mają niski indeks glikemiczny. Dodanie ich do ciasta czekoladowego sprawia, że jest ono bardziej sycące i zdrowsze niż tradycyjne ciasto czekoladowe. Ciasto jest również bezglutenowe, dzięki czemu może je jeść więcej osób.
Jest to idealny deser na każdą okazję – od urodzin po spotkania rodzinne. Jest łatwy w przygotowaniu i smakuje wybornie. Możesz go podawać samodzielnie lub z dodatkiem ulubionych owoców lub bita śmietana.
Przepis na Ciasto czekoladowe z buraków bezglutenowe
Składniki:
- 3/4 szklanki mielonych buraków
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1/2 szklanki miodu
- 1/4 szklanki kakao
- 1/4 szklanki mąki ryżowej
- 1/4 szklanki mąki gryczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Szczypta soli
Polecam!
Jeśli szukasz pysznego i zdrowego deseru, to Ciasto czekoladowe z buraków bezglutenowe jest idealnym rozwiązaniem. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje wybornie. Możesz je podawać samodzielnie lub z dodatkiem ulubionych owoców lub bita śmietana.