Schab w szybkowarze to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest to idealne danie na obiad lub kolację, a także doskonały sposób na wykorzystanie schabu. Schab w szybkowarze jest łatwy do przygotowania i można go przyrządzić w kilka minut. Przepis na schab w szybkowarze jest prosty i pozwala na uzyskanie smacznego mięsa o delikatnym smaku.
Przepis na schab w szybkowarze
Składniki:
- 1 kg schabu
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- Sól i pieprz do smaku
Kroki:
-
-
-
- Umyj schab i osusz go ręcznikiem papierowym.
- Posiekaj cebulę i czosnek.
- Rozgrzej masło w szybkowarze i dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż je przez około 3 minuty.
- Dodaj schab do szybkowaru i smaż go przez około 5 minut, aż będzie lekko zrumieniony.
- Dodaj bulion, dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Zamknij pokrywkę szybkowaru i ustaw program „mięso” na 25 minut.
- Po upływie czasu odczekaj 10 minut, aby mięso było bardziej soczyste.
- Podawaj schab z ulubionymi dodatkami.
Jeśli chcesz spróbować innego rodzaju mięsa, polecam Ci spróbować schabu w szybkowarze – jest to naprawdę smaczne!
-
-
CategoriesBez kategorii