Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażonymi tymiankowo-szałwiowymi

Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym to pyszne danie, które można przygotować na specjalną okazję. Kaczka jest delikatna i soczysta, a połączenie jej z czekoladą i wiśniami tworzy niesamowity smak. Dodatek prażonych tymiankowo-szałwiowych sprawia, że danie jest jeszcze bardziej aromatyczne. To idealny posiłek dla całej rodziny.

Przepis na piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażonymi tymiankowo-szałwiowymi

Składniki:

  1. 4 piersi z kaczki
  2. 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  3. 1/4 szklanki miodu
  4. 1/4 szklanki syropu klonowego
  5. 1/4 szklanki wiśni bez pestek
  6. 1/4 szklanki czekolady deserowej
  7. 1 łyżeczka tymianku
  8. 1 łyżeczka szałwii
  9. Sól i pieprz do smaku
  10. Olej do smażenia

Polecamy!

Jeśli lubisz smaki czekoladowe i wiśniowe, to Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażonymi tymiankowo-szałwiowymi to idealny posiłek dla Ciebie. Przygotuj go na specjalną okazję i podaj go swojej rodzinie – na pewno będzie ona zachwycona!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz