Mielone w cieście francuskim to pyszne danie, które jest idealnym połączeniem mięsa mielonego i chrupiącego ciasta francuskiego. Jest to łatwe do przygotowania danie, które można przygotować na obiad lub kolację. Możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, aby przygotować to danie, a także dowolnych warzyw, aby je urozmaicić. Mielone w cieście francuskim jest również doskonałym sposobem na wykorzystanie resztek z poprzedniego posiłku.
Ciasto francuskie jest bardzo proste do przygotowania i można je znaleźć w większości sklepów spożywczych. Ciasto francuskie ma delikatną i chrupiącą skórkę, która otacza mięso mielone i warzywa. To danie jest idealne dla osób, które szukają szybkiego i smacznego posiłku.
Przepis na mielone w cieście francuskim
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 500 g mięsa mielonego (wołowina lub wieprzowina)
- 1/4 szklanki startego sera
- 1/4 szklanki posiekanej cebuli
- 1/4 szklanki posiekanych papryczek chili
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 350 stopni F (175 stopni C). Rozwałkuj ciasto francuskie na blasze do pieczenia. W misce wymieszać mięso mielone, ser, cebulę, papryczki chili, ostrą paprykę i sól. Dodaj olej roślinny i dobrze wymieszać. Nałożyć farsz na ciasto francuskie i zwinąć brzegi do środka. Piec przez 30-35 minut lub aż brzegi będą złociste.
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na obiad lub kolację, Mielone w cieście francuskim jest idealnym rozwiązaniem. To danie jest łatwe do przygotowania i można je urozmaicić dodając dowolne warzywa lub inne składniki wedle uznania. Spróbuj tego pysznego dania już dziś!