Ciasto z kremem tiramisu na podłużnych biszkoptach

Ciasto z kremem tiramisu na podłużnych biszkoptach to pyszne połączenie smaków. Biszkopty są delikatne i chrupiące, a krem tiramisu jest lekki i puszysty. Dodatek świeżych owoców sprawia, że ciasto jest nie tylko smaczne, ale także pięknie wygląda. To idealna propozycja na deser dla całej rodziny.

Krem tiramisu jest przygotowany z białek, cukru i mascarpone. Jego delikatny smak doskonale komponuje się z aromatem kawy i czekolady. Ciasto można udekorować bitą śmietaną lub posypać startymi orzechami.

Ciasto z kremem tiramisu na podłużnych biszkoptach to pyszny deser, który zadowoli każdego. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy – wspaniały!

Przepis na ciasto z kremem tiramisu na podłużnych biszkoptach

Składniki:

    1. 3 jajka
    2. 1/4 szklanki cukru
    3. 1/4 szklanki mąki pszennej
    4. 1/4 szklanki mleka
    5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6. 3 łyżki oleju
    7. 3 białka
    8. 3/4 szklanki cukru pudru
    9. 250 g mascarpone
    10. 1/2 szklanki espresso lub mocnej kawy rozpuszczalnej
    11. Dodatki:
      1. starta czekolada do dekoracji

Polecamy!

Ciasto z kremem tiramisu na podłużnych biszkoptach to idealna propozycja na deser dla całej rodziny. Przygotuj je w kilka chwil i ciesz się smakiem tego wspaniałego deseru!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz