Desery z orzechów włoskich

Deser z orzechów włoskich to pyszny i prosty sposób na uczczenie każdego spotkania. Orzechy włoskie są bogate w witaminy, minerały i białko, dzięki czemu są idealnym dodatkiem do deseru. Można je łatwo przygotować na różne sposoby, od ciastek po lody. Są one także doskonałym składnikiem do koktajli i innych napojów.

Orzechy włoskie są również doskonałym dodatkiem do deserów owocowych. Dodanie ich do owocowej sałatki lub kompotu może nadać całości nowego smaku. Można je również używać jako posypki do ciastek, lodów lub innych deserów. Orzechy włoskie są także doskonałym składnikiem do tart i ciasteczek.

Przepis na deser z orzechami włoskimi

Składniki:

  1. 1/4 szklanki mielonych orzechów włoskich
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki masła
  4. 1/4 szklanki mleka
  5. 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  6. 3 łyżki mąki pszennej
  7. 1/4 łyżeczki soli

Odstaw mielone orzechy włoskie, cukier, masło, mleko i ekstrakt z wanilii do garnka i podgrzej je na małym ogniu, aż składniki się połączą. Następnie dodaj mąkę pszenną i sól i gotuj przez kilka minut, aż masa stanie się gęsta. Przelej masę do formy do pieczenia i piecz przez około 25 minut w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C). Po upieczeniu pozostaw deser do ostygnięcia przed podaniem.

Polecam!

Jeśli szukasz pysznego deseru, który jest prosty w przygotowaniu i pełen wartości odżywczych – deser z orzechami włoskimi jest idealnym rozwiązaniem! Jest to smaczny i zdrowy sposób na uczczenie każdego spotkania.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz