Rukola jest popularnym składnikiem wielu dań, szczególnie tych zawierających pizzę. Jest to gatunek sałaty o ostrym smaku i lekko gorzkim posmaku. Zawiera dużo witamin i minerałów, takich jak witamina A, C i K oraz żelazo, magnez i potas. Rukola może być dodana do kanapek lub sałatek, a także używana jako przybranie do dań mięsnych lub rybnych. Pieczarki są bardzo popularnymi grzybami stosowanymi w kuchni. Są one bogate w białko, witaminy B2 i B3 oraz selen i miedź. Pieczarki mają delikatny smak i są często używane do przygotowania sosów lub zup. Można je dodać do pizzy lub innych dań mięsnych lub warzywnych. Pieczarki mogą być też smażone na patelni z odrobiną oliwy z oliwek lub pieczone w piekarniku z rukolą i innymi warzywami.
Grillowany cytrusowy stek z tuńczyka z awokado
CategoriesBez kategorii