Ser pleśniowy zapiekany w piekarniku

Ser pleśniowy zapiekany w piekarniku to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest to danie bardzo proste i szybkie do przygotowania, a jego smak jest po prostu niesamowity. Ser pleśniowy ma delikatny smak i aromat, który idealnie łączy się z innymi składnikami. Dodatek warzyw i przypraw sprawia, że ser pleśniowy zapiekany w piekarniku staje się pysznym i pełnowartościowym posiłkiem.

Dodatkowo ser pleśniowy zapiekany w piekarniku jest bardzo zdrowym daniem. Zawiera on dużo witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jest to również doskonała opcja dla osób na diecie, ponieważ ser pleśniowy jest bardzo lekkostrawny.

Przepis na ser pleśniowy zapiekany w piekarniku

Składniki:

  1. 1 kg sera pleśniowego
  2. 3 cebule
  3. 3 marchewki
  4. 1 papryka czerwona
  5. 1/4 szklanki oleju
  6. 1 łyżeczka soli
  7. 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  8. 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Najpierw należy umyć i obrać warzywa. Następnie cebulę i marchewkę trzeba pokroić w drobną kosteczkę, a paprykę w plasterki. Wszystkie składniki należy umieścić w dużej misce i dobrze wymieszać. Następnie dodajemy olej, sól i pieprz oraz natkę pietruszki i mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy.

Teraz należy przełożyć masę do formy do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub do momentu aż ser będzie rumiany i chrupiący.

Polecam!

Ser pleśniowy zapiekany w piekarniku to doskonałe danie na każdą okazję. Jego smak jest naprawdę niesamowity, a dodatki warzywne sprawiają, że staje się on pełnowartościowym posiłkiem. Przygotuj go sam lub podaruj bliskim – na pewno bardzo Ci podziękują!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz