Sakiewki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to smaczne i zdrowe danie, które można przygotować w kilka minut. Jest to idealny posiłek na lunch lub kolację, a także doskonały sposób na wykorzystanie resztek szpinaku. Suszone pomidory dodają całości delikatnego smaku i aromatu.
Sakiewki są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy połączyć składniki, zawinąć je w ciasto francuskie i upiec. Możesz również użyć gotowego ciasta francuskiego, aby skrócić czas przygotowania.
Sakiewki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to świetny sposób na zaserwowanie zdrowych i smacznych dań bez dużego nakładu pracy.
Przepis na sakiewki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 szklanki startego sera żółtego
- 1/4 szklanki posiekanego szpinaku
- 3 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
- 1 jajko do posmarowania ciasta
- sól i pieprz do smaku
Polecenia:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni F (190 stopni C). Rozwałkuj ciasto francuskie na grubość około 1/8 cala (3 mm). Na każdym kawałku ciasta umieść po trochu sera, szpinaku, suszonego pomidora oraz soli i pieprzu do smaku. Zwinij brzegi ciasta do środka, tworząc małe paczuszki. Posmaruj je rozbitym jajkiem. Piecz przez 15-20 minut aż do zarumienienia.