Trufle kokosowe z serkiem mascarpone
białą czekoladą i migdałami
Biała czekolada jest słodkim i delikatnym rodzajem czekolady, który zawiera mleko, tłuszcz kakaowy i cukier. Jest to popularny składnik wielu deserów, a także można jej używać do dekoracji. Biała czekolada ma subtelny smak i jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Można ją dodawać do ciasteczek, lodów lub innych deserów. Dodanie odrobiny białej czekolady sprawi, że każdy deser stanie się nieco bardziej słodki i pyszny.
Migdały to orzechy o bogatym smaku i aromacie, które są idealne do wykorzystania w różnych potrawach. Są one bogate w witaminy E, magnez i cynk oraz mają dużo białka roślinnego. Migdały mogą być spożywane na surowo lub uprażone na patelni. Mogą być również mielone i dodawane do ciasteczek lub innych deserów. Po połączeniu migdałów z białą czekoladą powstanie naprawdę pyszna przekąska!