Kotlety mielone Gessler to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce. Są one bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle aromatyczny i delikatny. Kotlety mielone Gessler są idealne do podania na obiad lub kolację, a także do przygotowania na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy zawsze jest doskonały.
Kotlety mielone Gessler są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Można je przygotować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Najczęściej podawane są z frytkami lub puree ziemniaczanym, ale można je również podać z sałatką lub surówką. Dodatek warzyw sprawia, że danie staje się bardziej pożywne i zdrowsze.
Przepis na kotlety mielone Gessler
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 1/4 szklanki startego sera żółtego
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Polecamy!
Kotlety mielone Gessler to doskonała propozycja na obiad lub kolację. Są one proste w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle aromatyczny i delikatny. Polecamy je wszystkim miłośnikom tradycyjnego polskiego jedzenia!