Słonecznik bulwiasty

Słonecznik bulwiasty to jedna z najbardziej popularnych roślin strączkowych. Jest łatwa w uprawie i ma wiele zastosowań kulinarnych. Słonecznik bulwiasty ma szerokie liście, które są bogate w witaminy i minerały. Roślina ta jest również bardzo smaczna i może być spożywana na surowo lub po ugotowaniu.

Słonecznik bulwiasty jest często dodawany do sałatek, zup, makaronów i innych potraw. Może być również używany do przygotowania past, dipów i sosów. Jest to idealne warzywo do gotowania na parze lub pieczenia.

Słonecznik bulwiasty jest łatwy w uprawie i może być hodowany w ogrodach domowych lub na polach. Roślina ta jest odporna na choroby i szkodniki, dzięki czemu jest łatwa w utrzymaniu.

Przepis na słonecznik bulwiasty

Składniki:

  1. 1 szklanka ugotowanego słonecznika bulwiastego
  2. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  3. 1/4 szklanki posiekanego pora
  4. 1/4 szklanki posiekanej papryki
  5. 1/4 szklanki oleju
  6. 1 łyżeczka soli

Przygotuj składniki: Ugotuj słonecznik bulwiasty według instrukcji na opakowaniu. Posiekaj cebulę, por i paprykę. Wymieszaj je razem z olejem i solą.

Pieczenie: Przełóż mieszaninę składników do naczynia żaroodpornego. Dodaj ugotowany słonecznik bulwiasty i wymieszaj dobrze. Piecz w temperaturze 350°F przez 25-30 minut aż składniki się zrumienią.

Polecam!

Jeśli lubisz warzywa strączkowe, to polecam spróbować Słonecznika Bulwiastego! To smaczne danie jest proste w przygotowaniu i pełne witamin oraz minerałów. Spróbuj tego dania – gwarantujemy, że Ci się spodoba!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz