Steki z tuńczyka z grillowanymi warzywami

Stek z tuńczyka to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Tuńczyk jest źródłem białka, które dostarcza nam energii i wspiera nasze zdrowie. Grillowane warzywa dodają tej potrawie smaku i wartości odżywczych. Warzywa są bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, które wspierają nasz układ odpornościowy.

Dodatkowo stek z tuńczyka jest łatwy do przygotowania. Można go przyrządzić na patelni lub na grillu. Jest to doskonała opcja dla osób, które chcą jeść zdrowo i smacznie.

Jeśli szukasz prostego i zdrowego posiłku, stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami jest idealnym rozwiązaniem!

Przepis na Stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami

Składniki:

  1. 1 filet tuńczyka
  2. 1 cebula
  3. 1 papryka
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

    1. Grillowanie warzyw:
      Pokrój cebulę, paprykę i inne ulubione warzywa w kostkę. Wymieszaj je razem z olejem, solą i pieprzem. Przełóż je do folii aluminiowej i umieść na grillu. Grilluj aż warzywa będą miękkie.
    2. Pieczenie tuńczyka:
      Umieść filet tuńczyka na blasze do pieczenia. Skrop go olejem, solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15-20 minut aż będzie gotowy.
    3. Podawanie:
      Podawaj stek z tuńczyka razem z grillowanymi warzywami. Smacznego!

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego posiłku, stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami jest idealnym rozwiązaniem! To połączenie dostarcza nam dużo wartości odżywczych oraz jest łatwe do przygotowania.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz