Stek z tuńczyka to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Tuńczyk jest źródłem białka, które dostarcza nam energii i wspiera nasze zdrowie. Grillowane warzywa dodają tej potrawie smaku i wartości odżywczych. Warzywa są bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, które wspierają nasz układ odpornościowy.
Dodatkowo stek z tuńczyka jest łatwy do przygotowania. Można go przyrządzić na patelni lub na grillu. Jest to doskonała opcja dla osób, które chcą jeść zdrowo i smacznie.
Jeśli szukasz prostego i zdrowego posiłku, stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami jest idealnym rozwiązaniem!
Przepis na Stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami
Składniki:
- 1 filet tuńczyka
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1/4 szklanki oleju
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-
- Grillowanie warzyw:
Pokrój cebulę, paprykę i inne ulubione warzywa w kostkę. Wymieszaj je razem z olejem, solą i pieprzem. Przełóż je do folii aluminiowej i umieść na grillu. Grilluj aż warzywa będą miękkie. - Pieczenie tuńczyka:
Umieść filet tuńczyka na blasze do pieczenia. Skrop go olejem, solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15-20 minut aż będzie gotowy. - Podawanie:
Podawaj stek z tuńczyka razem z grillowanymi warzywami. Smacznego!
- Grillowanie warzyw:
Polecam!
Jeśli szukasz prostego i smacznego posiłku, stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami jest idealnym rozwiązaniem! To połączenie dostarcza nam dużo wartości odżywczych oraz jest łatwe do przygotowania.