Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym to pyszne i zdrowe danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, a także doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego mięsa mielonego. Papryka jest niskokaloryczna i bogata w witaminy, a jej smak świetnie komponuje się z mięsem mielonym. Dodatkowo, papryka faszerowana mięsem mielonym jest bardzo łatwa do przygotowania.

Do przygotowania tego dania potrzebujemy tylko kilku składników: papryki, mięso mielone, cebulę, czosnek oraz przyprawy. Papryki należy umyć i oczyścić z pestek. Następnie należy je ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na ok. 20 minut. W tym czasie można przygotować farsz.

Przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym

Składniki:

  1. 4 duże papryki
  2. 500 g mięsa mielonego
  3. 1 cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. sól i pieprz do smaku
  6. oliwa z oliwek lub olej do smażenia

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju lub oliwy z oliwek. Dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz smażyć ok. 5 minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż się zarumieni. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wystudzić.

Ugotowane papryki napełnić farszem mięsnym i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

Polecam!

Jeśli szukacie pomysłu na szybkie i proste danie, polecam Wam paprykę faszerowaną mięsem mielonym! To danie jest pełne witamin, smaczne i sycące – idealne na obiad dla całej rodziny!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz