Wołowina 5 smaków – Niru to danie, które zostało stworzone w Japonii. Składa się ono z wołowiny marynowanej w sosie sojowym, sake i mirin. Dodatkowo do tego dania dodaje się również imbir, czosnek i cebulę. Całość jest podawana z ryżem lub makaronem.
Wołowina 5 smaków – Niru jest bardzo aromatycznym daniem, które można przygotować w domu. Jest to idealne danie na obiad lub kolację, a także na specjalne okazje. Można je łatwo przygotować i jest bardzo smaczne.
Jeśli szukasz pomysłu na niecodzienny posiłek, to wołowina 5 smaków – Niru jest idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz go szybko i bez problemu, a Twoi goście będą zachwyceni!
Przepis na wołowina 5 smaków – Niru
Składniki:
- 500 g wołowiny
- 1/4 szklanki sosu sojowego
- 1/4 szklanki sake
- 1/4 szklanki mirin
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 1/4 cebuli, drobno posiekanej
- Ryż lub makaron do podania
Polecamy wołowina 5 smaków – Niru!
Jeśli chcesz przygotować coś naprawdę wyjątkowego, polecamy Ci Wołowina 5 smaków – Niru. To danie jest proste w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Z pewnością Twoi goście będą zachwyceni!