Tort z chleba tostowego z łososiem

Tort z chleba tostowego z łososiem

Tort z chleba tostowego z łososiem to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, a jego składniki są łatwo dostępne. Tort z chleba tostowego z łososiem można przygotować w kilka minut, a jego smak jest niezwykle aromatyczny. Dodatek łososia sprawia, że danie staje się bardziej sycące i pożywne.

Tort z chleba tostowego z łososiem można podawać na ciepło lub na zimno. Można go również udekorować ulubionymi dodatkami, takimi jak ogórki kiszone, sałata lub pomidory. To danie doskonale sprawdzi się na rodzinnym obiedzie lub spotkaniu ze znajomymi.

Przepis na tort z chleba tostowego z łososiem

Składniki:

  1. 4 kromki chleba tostowego
  2. 200 g filetu z łososia
  3. 1/2 szklanki majonezu
  4. 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  5. 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Filet z łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie posyp solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanej patelni do momentu aż będzie miękki.

2. W misce wymieszaj majonez, jogurt naturalny oraz posiekaną natkę pietruszki.

3. Na talerzu ułóż kromki chleba tostowego, a następnie na każdej połóż porcję usmażonego łososia.

4. Na wierzch każdej kromki połóż porcję przygotowanego wcześniej sosu.

Polecam!

Tort z chleba tostowego z łososiem to idealne danie na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Jest ono proste w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczne i pożywne. Dodatek łososia sprawia, że tort staje się bardziej sycący i aromatyczny. Spróbujcie tego dania już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz