Papryka faszerowana wołowiną z warzywami

Papryka faszerowana wołowiną z warzywami to pyszne i sycące danie, które jest idealnym rozwiązaniem na obiad. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, a smak jest niezwykle aromatyczny. Papryka w połączeniu z mięsem i warzywami tworzy doskonałe połączenie smaków. Dodatkowo, papryka faszerowana wołowiną z warzywami jest łatwa do przygotowania i można ją przygotować w kilka minut.

Jest to również doskonała opcja dla osób, które chcą zdrowo się odżywiać. Papryka jest bogata w witaminy i minerały, a dodatek mięsa i warzyw sprawia, że danie staje się pełnowartościowe. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą jeść zdrowo i smacznie.

Przepis na paprykę faszerowaną wołowiną z warzywami

Składniki:

  1. 4 duże papryki
  2. 200 g mielonej wołowiny
  3. 1 cebula
  4. 1 marchewka
  5. 1/2 szklanki ryżu
  6. 1/4 szklanki oleju
  7. Sól i pieprz do smaku

Przygotuj papryki – umyj je i usuń gniazda nasienne. W misce wymieszaj mieloną wołowinę, posiekaną cebulę, starta marchewkę oraz ugotowany ryż. Dopraw całość sola i pieprzem do smaku. Następnie napełnij papryki przygotowaną masa mięsno marchewkowo-ryżową. Umieść je w naczyniu żaroodpornym i polej olejem.

Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut lub do momentu aż papryki będzie miękkie. Podawaj gorące.

Polecam!

Jeśli szukasz pysznego i sycącego dania na obiad, to papryka faszerowana wołowinom z warzywami jest idealnym rozwiązaniem! To proste w przygotowaniu danie jest pełne smaku i aromatu oraz bogate w witaminy i minerały. Spróbuj tego pysznego dania już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz