Tort Marcinek to słodki deser, który został stworzony w latach 80-tych. Jest to połączenie ciasta biszkoptowego, kremu budyniowego i galaretki owocowej. Tort jest bardzo popularny w Polsce i często jest podawany na uroczystościach rodzinnych.

Tort Marcinek jest łatwy do przygotowania i może być przygotowany zarówno na słodko, jak i na słono. Można go również udekorować dowolnymi owocami lub polewą czekoladową.

Tort Marcinek jest idealnym deserem dla każdego, kto lubi słodycze. Jego smak jest niezapomniany i z pewnością sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni!

Przepis na tort Marcinek

Składniki:

  1. 3 jajka
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/2 szklanki mąki pszennej
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1 opakowanie budyniu waniliowego
  8. 1 opakowanie galaretki owocowej

Polecam Tort Marcinek każdemu, kto lubi słodycze! Jego smak jest niezapomniany i z pewnością sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni! Przygotuj ten deser na swoje następne spotkanie rodzinne lub imprezę – gwarantujemy, że będzie on hitem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz