Tort Marcinek to słodki deser, który został stworzony w latach 80-tych. Jest to połączenie ciasta biszkoptowego, kremu budyniowego i galaretki owocowej. Tort jest bardzo popularny w Polsce i często jest podawany na uroczystościach rodzinnych.
Tort Marcinek jest łatwy do przygotowania i może być przygotowany zarówno na słodko, jak i na słono. Można go również udekorować dowolnymi owocami lub polewą czekoladową.
Tort Marcinek jest idealnym deserem dla każdego, kto lubi słodycze. Jego smak jest niezapomniany i z pewnością sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni!
Przepis na tort Marcinek
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 opakowanie galaretki owocowej
Polecam Tort Marcinek każdemu, kto lubi słodycze! Jego smak jest niezapomniany i z pewnością sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni! Przygotuj ten deser na swoje następne spotkanie rodzinne lub imprezę – gwarantujemy, że będzie on hitem!