Barszcz ukraiński z kapustą
Barszcz ukraiński z kapustą to tradycyjne danie, które jest popularne w całej Europie Wschodniej. Jest to gęsty, aromatyczny barszcz czerwony, przygotowany z buraków i warzyw, a także z dodatkiem kapusty. To danie jest bardzo sycące i można je podawać na obiad lub kolację. Dodatek kapusty sprawia, że jest ono bardziej pożywne i smaczne.
Barszcz ukraiński z kapustą jest również bardzo łatwy do przygotowania. Można go przygotować w kilka minut i jest to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację. Dodatek kapusty sprawia, że jest ono bardziej pożywne i smaczne.
Przepis na barszcz ukraiński z kapustą
Składniki:
- 1 kg buraków
- 1/2 kg kapusty
- 3-4 marchewki
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Najpierw należy umyć buraki i pokroić je w małe kosteczki. Następnie należy pokroić cebulę w drobną kosteczkę oraz posiekać czosnek. Następnie należy podsmażyć cebulę i czosnek na oleju roślinnym. Kiedy cebula się zeszkli, należy dodać buraki, marchewkę oraz kapustę i smażyć przez około 10 minut. Następnie należy dolać 2 litry wody i gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Na końcu doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecamy!
Jeśli szukasz smacznego i pożywnego dania, to barszcz ukraiński z kapusta jest idealnym wyborem! Jego aromatyczny smak sprawia, że każdy będzie chciał więcej! Przygotuj go samodzielnie lub skorzystaj z naszej prostego przepisu!