Gołąbki z kaszą i z mięsem

Gołąbki to tradycyjne danie polskie, które jest bardzo popularne wśród Polaków. Gołąbki są przygotowywane z mięsa mielonego, kaszy i warzyw. Można je przygotować na słodko lub na słono. Gołąbki z kaszą i mięsem to idealny pomysł na obiad lub kolację. Są one łatwe do przygotowania, a także smaczne i sycące.

Gołąbki z kaszą i mięsem są bardzo proste w przygotowaniu. Mięso mielone jest mieszane z kaszą, warzywami i przyprawami. Następnie całość jest formowana w małe gołąbki, które następnie są gotowane w bulionie lub wywarze warzywnym. Gotowe gołąbki można podawać z sosem pomidorowym lub śmietanowym.

Przepis na gołąbki z kaszą i mięsem

Składniki:

  1. 500 g mięsa mielonego
  2. 1/2 szklanki ugotowanej kaszy
  3. 1 cebula
  4. 1 marchewka
  5. 1 jajko
  6. sól i pieprz do smaku
  7. bulion lub wywar warzywny do gotowania gołąbków

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to gołąbki z kaszą i mięsem są idealnym rozwiązaniem. Przygotuj je samodzielnie lub skorzystaj z naszej propozycji przepisu. Z pewnością Twoi bliscy bardzo Ci podziękują!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz