Gołąbki to tradycyjne danie polskie, które jest bardzo popularne wśród Polaków. Gołąbki są przygotowywane z mięsa mielonego, kaszy i warzyw. Można je przygotować na słodko lub na słono. Gołąbki z kaszą i mięsem to idealny pomysł na obiad lub kolację. Są one łatwe do przygotowania, a także smaczne i sycące.
Gołąbki z kaszą i mięsem są bardzo proste w przygotowaniu. Mięso mielone jest mieszane z kaszą, warzywami i przyprawami. Następnie całość jest formowana w małe gołąbki, które następnie są gotowane w bulionie lub wywarze warzywnym. Gotowe gołąbki można podawać z sosem pomidorowym lub śmietanowym.
Przepis na gołąbki z kaszą i mięsem
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- bulion lub wywar warzywny do gotowania gołąbków
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to gołąbki z kaszą i mięsem są idealnym rozwiązaniem. Przygotuj je samodzielnie lub skorzystaj z naszej propozycji przepisu. Z pewnością Twoi bliscy bardzo Ci podziękują!