Ryba w cieście francuskim z warzywami

Ryba w cieście francuskim z warzywami to pyszne i smaczne danie, które można przygotować na obiad lub kolację. Jest to połączenie ryby, warzyw i ciasta francuskiego, które tworzy idealną mieszankę smaków. Ryba jest delikatna i chrupiąca, a warzywa są soczyste i aromatyczne. Ciasto francuskie jest lekkie i puszyste, co sprawia, że całość jest niezwykle smaczna.

Dodatkowo, danie to jest bardzo proste do przygotowania. Wystarczy ugotować rybę i warzywa, a następnie umieścić je w cieście francuskim. Całość należy piec w piekarniku do momentu aż ciasto się zarumieni. Gotowe!

Przepis na rybę w cieście francuskim z warzywami

Składniki:

  1. 1 filet z ryby (np. dorsza)
  2. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  3. 1/2 szklanki startego sera
  4. 1/4 szklanki posiekanych warzyw (np. papryka, cebula)
  5. 1 łyżeczka oleju
  6. Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza. Filet z ryby umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą i pieprzem oraz skrop olejem. Warzywa umyj i posiekaj drobno. Ciasto francuskie rozwałkuj na blasze do pieczenia i posmaruj je startym serem. Na górze ułóż filet z ryby oraz posypane warzywa.

Pieczenie:

Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 25-30 minut lub do momentu aż ciasto się zarumieni.

Polecam!

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną kolację lub obiad, polecam spróbować tego dania – Ryba w cieście francuskim z warzywami! Jest to połączenie delikatnej ryby, soczystych warzyw oraz lekkiego ciasta francuskiego – idealnym połączeniem smaków!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz