Ryba w cieście francuskim z warzywami to pyszne i smaczne danie, które można przygotować na obiad lub kolację. Jest to połączenie ryby, warzyw i ciasta francuskiego, które tworzy idealną mieszankę smaków. Ryba jest delikatna i chrupiąca, a warzywa są soczyste i aromatyczne. Ciasto francuskie jest lekkie i puszyste, co sprawia, że całość jest niezwykle smaczna.
Dodatkowo, danie to jest bardzo proste do przygotowania. Wystarczy ugotować rybę i warzywa, a następnie umieścić je w cieście francuskim. Całość należy piec w piekarniku do momentu aż ciasto się zarumieni. Gotowe!
Przepis na rybę w cieście francuskim z warzywami
Składniki:
- 1 filet z ryby (np. dorsza)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 szklanki startego sera
- 1/4 szklanki posiekanych warzyw (np. papryka, cebula)
- 1 łyżeczka oleju
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza. Filet z ryby umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą i pieprzem oraz skrop olejem. Warzywa umyj i posiekaj drobno. Ciasto francuskie rozwałkuj na blasze do pieczenia i posmaruj je startym serem. Na górze ułóż filet z ryby oraz posypane warzywa.
Pieczenie:
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok 25-30 minut lub do momentu aż ciasto się zarumieni.
Polecam!
Jeśli szukasz pomysłu na smaczną kolację lub obiad, polecam spróbować tego dania – Ryba w cieście francuskim z warzywami! Jest to połączenie delikatnej ryby, soczystych warzyw oraz lekkiego ciasta francuskiego – idealnym połączeniem smaków!